Preventie (Jongerenwerk/Straatcoach)

Preventief werken kan veel problemen voorkomen. Het motiveren en belonen van sleutelfiguren in de wijk, op school en de voetbalclub is zeer belangrijk om het gezamenlijke doel te behalen. Mogelijk in samenwerking met vrijwilligers met geringe coördinatie. We willen het samen doen, op elkaar letten en in goede harmonie samenleven.

Deze preventieve aanpak kan net het zetje zijn om iemand weer op de rit te krijgen i.p.v. allerlei complexe zorg in te zetten. Wij geloven om in te zetten op de relatie, waar vertrouwen de basis is. Er zijn genoeg situaties waar alleen al een luisterend oor en een gevoel van veiligheid al meer vertrouwen kan geven, dan jarenlang te investeren in dure zorgtrajecten.

Met alleen gerichte praktische ondersteuning kun je iemand al op de rit helpen, waarom zou men dan dure trajecten inzetten? Mocht het toch het geval zijn dat iemand meer zorg nodig heeft, dan kijken wij wat passend is voor de zorgvrager. Wij zullen meegaan naar gesprekken en intakes en daardoor houden wij feeling met de zorgvrager. Wij zetten onze ervaring in en voelen aan of het wel de juiste plek of traject is voor de persoon in kwestie.

Ruime werkervaring in het vindplaatsgericht en accommodatiegebonden jongerenwerk.

• Inzetbaar als jongerenwerker en straatcoach, ook in senior functies.